Donație generoasă  de broșuri  utile agriculturii ecologice de la Asociația Educație prntru Dezvoltare

O nouă donație generoasă  de broșuri  utile agriculturii ecologice de la Asociația Educație prntru Dezvoltare

   La  început de an învățământ  2022- 2023, în plină toamnă, elevii de la meserii/specialități cu profil agroalimentar, vor avea oportunitatea să  se inițieze în agricultura ecologică. Asociația Educație pentru Dezvoltare (AED) a oferit o donație de cca 291 unități, 5 titluri de broșuri în limbile română și rusă și anume:

  1. „Pălămida.controlul eficient în agricultura ecologică”
  2. „ Protecția plantelor în legumicultura ecologică”
  3. „ Râmele-arhitecții soiurilor fertile”
  4. „ Ghid ”Plante pentru o agricultură durabilă”
  5. „ Creșterea ecologică a găinilor ouătoare în sistem free-range”

Aceste broșuri vor ajunge în instituțiile de învățământ profesional tehnic, ce pregătesc viitori specialiști pentru domeniul agroalimentar. Materialele de înaltă calitate profesională oferă suport privind principii și metode, concepte și orientări, practici de agricultură ecologică și avicultură ecologică („ Creșterea ecologică a găinilor ouătoare în sistem free-range”).

 Broșurile sunt utile elevilor, cadrelor didactice, dar se adresează și începătorilor, precum și agricultorilor și crescătorilor de păsări cu experiență, care intenționează să aplice principiile ecologice în agricultură și avicultură. Este un ghid util pentru toți cei ce vor să se inițieze, perfecționeze sau să exploreze noi activități în apicultură ecologică.  

Acestea pot fi accesate și online din pagina web AED,  http://www.aed.ong/project/2/infografic și pagina web Agrobiznes, rubrica AgroEco, https://agrobiznes.md/agroeco .

 Broșurile au fost elaborate de Institutul de Cercetare pentru Agricultură Ecologică din Elveția (FIBL) și tradusă de experții autohtoni în limbile română și rusă, realizată în cadrul proiectului ”InfOrganic Moldova 2020-2022”, implementat de către Asociația Educație pentru Dezvoltare (AED), cu suportul financiar al Fundației ”Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED)”.